Webdesigner versus Webdeveloper

Een ontwerp (PSD bestand) vertalen naar html lijkt makkelijk. Een goed ontwerp (/bestand) aanleveren dat kan worden omgezet naar html ook. Er is alleen een probleem: een webdesigner en een webdeveloper spreken een andere taal.  En niet zo’n beetje ook.  Er moet een vertaler aan te pas komen om ze goed te laten samenwerken. Wat is er voor nodig om goed samen te werken?

Tip 1: Leer elkaars proces kennen: kruip in de huid van de ander

Ok, u beseft dat jullie beiden een andere taal spreken. Om de ander te begrijpen, zult u moeten werken aan de onderlinge communicatie. Om goed te kunnen communiceren, moet u snappen waar de ander over spreekt. Ga een middag naast de ander zitten terwijl hij/zij aan het werk is. De gene die aan het werk is kan zo laten zien waar hij tegenaan loopt, hoe bepaalde aspecten andere beïnvloeden, met welke aspecten hij rekening moet houden, waardoor het proces vertraging oploopt, en ga zo maar door.

Kennis van het werkproces en de persoon achter uw ‘collega’  zijn de sleutel tot succes. Zo snapt u elkaars frustratie als er iets fout gaat in de communicatie en in het proces. Elkaar begrijpen neemt een groot stuk frustratie weg en het zorgt ervoor dat u rekening kunt houden met elkaar.

Geen idee hoe u onbegrip en frustratie kunt voorkomen?
Na jarenlang als internet projectmanager te hebben gewerkt, snap ik  uw probleem. Ik kwam het elke dag tegen op de werkvloer.