Wat zijn de beste tuning software leveranciers in Nederland?

Online zijn er een boel verschillende tuning software leveranciers te vinden. De prijs kwaliteit verhouding is hierbij natuurlijk erg belangrijk. Het is dus belangrijk dat zij zelf een eigen professionele testbank hebben waarmee ze de chiptuning kunnen testen. Hieronder zullen wij de grote spelers op de markt stuk voor stuk doornemen.

Mijnchiptuning.nl

mijnchiptuning.nl is een zeer betrouwbare aanbieder. Zij maken op maat gemaakte chiptuning files en zij werken samen met de ontwikkelaar van de software. Hierdoor zijn zij in staat om deze software zelf te testen. Zij kunnen voor veel verschillende voertuigen hun service leveren. Zowel voor diesel als voor benzine. Het chiptuning bestand is makkelijk te downloaden via de website als je een paar korte vragen hebt ingevuld. Kortom, mijnchiptuning.nl is een erg goed optie.

Puretuning.net

Ook zij leveren op maat gemaakte files. Hier kun je terecht met veel verschillende soorten auto, zowel diesel als benzine. De algemene prestaties van puretuning.net zijn erg goed en zij krijgen daarom ook goede recensies. Deze partij is daarom zeker het overwegen waard.

Truck-chiptuningfiles.com

Deze partij heeft zijn zinnen gezet op een specifieke markt van de chiptuning. Zij specialiseren zich namelijk op dieselmotoren van vrachtvervoer. Hier hebben zij erg veel ervaring mee en zij doen dit voor bijna alle bekende merken. Truck-chiptunningfiles.com geeft haar klanten het volledige pakket. Zij maken eerst een grondige analyse en passen vervolgens de programma’s van de ECU van de vrachtwagen aan. Zij testen de wagen vervolgens uitgebreid. De service is hier iets uitvoeriger omdat we voornamelijk te maken hebben met bedrijven. Voor bedrijven kan een minimaal verschil in brandstofverbruik namelijk een groot verschil op de winst maken. Dit is voor vrachtverkeer de absolute nummer 1.

Ziptunning.com

Ook dit is ee  zeer goede optie. Zij leveren een excellente service en hoge kwaliteit software. Op hun website is alle informatie te vinden die nodig is. Het is op hun website zelfs mogelijk om een tour te maken door hun vestiging (een virtuele tour natuurlijk). Ook dit is een optie die zeker het overwegen waard is.

Conclusie

Het is erg belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet naar de plek waar jij jouw auto laat chiptunen. In dit artikel staan voorbeelden van waar je op moet letten en een lijst met mogelijke goede dealers in de software voor chiptuning. Hopelijk helpt dit jou om op een goede manier jouw auto te laten chiptunen.

Chiptuning; ieder voordeel kent zijn nadeel

Chiptuning is in populariteit gestegen. De voordelen van chiptuning spreken natuurlijk voor zich. Je kan de prestaties van jouw auto tot wel 30% laten toenemen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om het verbruik te verlagen terwijl je het vermogen vergroot. Dit klinkt te mooi om waar te zijn. In de meeste gevallen is het echter een voordelige optie. Er bestaan echter uitzonderingen die op het internet onderbelicht zijn. Er zitten namelijk in sommige gevallen ook nadelen verbonden aan het laten chiptunen van jouw auto. De verschillende nadelen die hieraan vastzitten gaan we in dit artikel bespreken.

Er kan slijtage ontstaan

Een veel voorkomend probleem na het chiptunen van een auto is dat bepaalde onderdelen van de auto sneller slijten. Dit is niet bij alle auto’s het geval en is ook sterk afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder. De zuurstofsensoren staan erom bekend sneller te slijten nadat de auto chiptuning heeft ondergaan. Daarnaast zullen ook de boegies sneller versleten raken dan onder de standaardinstellingen. De effecten op de slijtage worden nog erger wanneer er uitsluitend korte ritjes worden gemaakt met de auto.

Brandstofverbruik kan steigen

Let op want dit punt is zeker niet van toepassing op alle gevallen. In veel gevallen zal het brandstofverbruik namelijk steigen. Het is echter wel belangrijk om eerst te checken wat er allemaal met jouw brandstofverbruik kan gebeuren. Het komt namelijk ook voor dat het brandstofverbruik toeneemt. Dit komt in veel gevallen door de rijstijl van de bestuurder. Vaak gaan bestuurders agressiever rijden zodra de motor beschikt over meer vermogen. Ook is het mogelijk dat de motor zelf meer verbruikt dan het voorheen deed. Dit nadeel is dus erg afhankelijk van het type auto die jij hebt en de manier waarop jij jouw auto behandeld.

Het risico op schade

Het is ook mogelijk dat de motor volledig kapot gaat door het chiptunen. Dit is in veel gevallen te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat de garage op nauwkeurige manier wordt gekozen. Er zijn verschillende manieren waarop het kan misgaan. Zo is het mogelijk dat de software niet goed is overgeschreven tijdens het chiptunen. Dit kan ervoor zorgen dat de motormanagement computer kapot gaat. Communicatie tussen de ECU en de computer is vanaf dat moment onmogelijk. Om erge schade te voorkomen is het belangrijk om een backup te maken voordat je jouw auto laat chiptunen.

De ECU zelf kan ook kapot gaan na het chiptunen. Ergere schade kan ook hier voorkomen worden door het maken van een backup. Laat dit dus doen door jouw garage anders kun je later in de problemen raken. Het belangrijkste is dat je online checkt of de garage een goede reputatie heeft. Dit kan veel problemen voorkomen.

Fabrieksgarantie kan komen te vervallen

Naast alle problemen met de auto zelf kan zitten er ook financiele risio’s aan het laten chiptunen van jouw auto. Sinds 2010 hebben namelijk veel grote autoproducenten zoals BMW, Volkswagen, Seat, Mercedis en Audi in hun algemene voorwaarden opgenomen chiptuning niet de bedoeling is. Dit kan tot gevolg hebben dat jouw auto niet meer valt onder de fabrieksgarantie. Dit kan natuurlijk grote consequenties hebben wanneer er iets kapot gaat wat hier normaal wel onder valt. Gelukkig is er een oplossing.

Tegenwoordig zijn er namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Je zou ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een powerbox. Een powerbox die stuurt verkeerde signalen vanuit de sensoren. Dit zorgt ervoor dat de ECU overcompenseert en dat alsnog meer vermogen kan worden verwezenlijkt. Deze methode is niet te achterhalen door de autofabrikant of de monteur. Wel moet je de powerbox eerst demonteren voordat je een beroep doet op de fabrieksgarantie. Zodra autoproducenten de box ontdekken moet je alsnog de schade zelf betalen.

Conclusie

Het chiptunen van je auto klinkt als een positeve veranderingen. Toch kunnen er allerlei dingen misgaan. Kijk daarom goed uit voordat je jouw auto laat tunen. Het kiezen van een goede garage kan veel dingen voorkomen. Maak voordat je dit soort ingrepen laat doen ook altijd een back-up maken en ga van tevoren na of dit voor jou auto de juiste stap is.