Maak een website in wordpress en verdien hier geld mee!

Wat is WordPress nou precies?

WordPress is een gratis CMS (Content menagement system), en met deze software die je heel makkelijk binnen enkele minuten op de Root van je webhost hebt geïnstaleerd kun je direct aan de slag met het invullen van je website. Het systeem zit zo in elkaar dat je heel makkelijk pagina’s, teksten, foto’s en zelfs kleine programma’s kunt toevoegen zonder dat je ook maar één code zelf hoeft te schrijven, dit zijn de zogenaamde “Plugins“. Ook is het mogelijk om je blog/website in één keer een compleet ander uiterlijk te geven door middel van de zogenaamde “Themes” die je kunt downloaden. Een hoop van deze themes zijn gewoon gratis, maar als je een beetje uniek theme wilt hebben zijn er ook betaalde themes. Tevens heeft elk Theme van WordPress ook zijn eigen functies.

WordPress instaleren.

Het instaleren van WordPress is zoals ik al eerder heb gezegd echt super snel gedaan, en een hoop webhosts kunnen dit zelfs voor je doen. Maar voor degene die het toch zelf moeten doen zoals ik bij de gratis webhost 000webhost.com geef ik hieronder het stappen plan van de instalatie.

Download eerst WordPress en pak hem uit.

Open nu in een “Editor” de “Wp-config-sample.php” file. Ik gebruik zelf Dreamweaver, maar dit is een erg duur programma. (dit kan in ook in b.v. notepad, maar niet in Word!)

Nu moet je enkele gegevens van je host invullen zoals: Database name, Server, User en Password (zorg er dus voor dat je een MYSQL database hebt aangemaakt bij je host).

Sla het bestand op onder de naam “wp-config.php“.

Upload nu alles met je FTP programma (File Zila, is gratis) naar de root van je host (die heet meestal “Public html” (Let er op dat je eerst je map WordPress hebt geopend, en dan alle files selecteerd. Anders krijg je als homepage www.jouwsite.nl/wordpress!).

Nu ga je naar jouw login bij je host en ga je naar de “File directory” toe. Ga naar wp-admin -> install.php, en open deze map.

Als het goed is zie je nu het instalatie scherm van WordPress, en volg je gewoon alle aanwijzingen en ben je klaar om te beginnen.

WordPress is echt een fijn systeem om snel en makkelijk mee te werken, maar het vergt wel even wat tijd voordat je alle functies helemaal door hebt en er echt optimaal gebruik van kunt maken. Ook is het erg makkelijk dat je altijd en overal aan je site kunt werken, het enige wat je nodig hebt is een computer en een internet verbinding. Je surft gewoon naar je login page en je bouwt zo verder aan je site en je online verdiensten.

  1. WordPress theme zelf maken. Doe het met Artisteer.
  2. Gratis website maken met Jouwweb en geld verdienen.