Alles in 1: tv, internet, bellen

Tegenwoordig kan niemand meer zonder de moderne services die in elk huishouden wel aanwezig zijn. En dan gaat het niet over water, elektriciteit, en gas, nee: we bedoelen tv, internet, en bellen. Zonder telefoon voelt men zich afgesloten van de mensheid, zonder tv kan men een avond bijna niet meer doorkomen, en wat men zou doen zonder internet is nog maar de vraag… Voor je woning moet je dus allerlei services aanschaffen. Welke pakketten het beste bij jou passen wat betreft water en elektriciteit kun je nog redelijk beargumenteren; het is immers te meten hoeveel elektriciteit er gemiddeld door gezinnen van een bepaalde hoeveelheid mensen wordt verbruikt. Maar wat voor pakket voor tv moet je afsluiten? Hoe weet je hoe goed je internet moet zijn? En wat voor belpakket zou bij jouw gezin passen? Als je niet houdt van het afsluiten van veel pakketten tegelijk, dan kun je het beste kiezen voor een alles in 1-pakket doe de postcodecheck

Simpel en snel

Met een alles in 1-pakket heb je, zoals de naam al zegt, alle services in één pakket. Met ‘alle services’ worden tv, internet, en bellen bedoeld. Als je een alles in 1-pakket afsluit, hoef je dus geen aparte pakketten meer te nemen voor internet, tv, of bellen. Een heleboel verschillende providers bieden alles in 1-pakketen aan. Daarom is de keuze reuze en zal er vrijwel altijd een geschikt pakket voor jou bij zitten. Maar is het niet toch fijner om alles apart af te sluiten? Wie weet. Hieronder staan de voor- en nadelen van het afsluiten van een alles in 1-pakket op een rij.

Voordelen

  • Als je een alles in 1-pakket aansluit, hoef je je geen zorgen meer te maken over allerlei verschillende pakketten. Het aansluiten van zo’n pakket is dus uitermate simpel. Je kiest er één uit en klaar ben je. Je betaalt simpelweg elke maand een bepaald bedrag voor de drie services aan hetzelfde rekeningnummer. Je hoeft dus niet geld naar drie verschillende rekeningen over te maken.
  • Als je alle drie de services apart wilt afsluiten, ben je veel tijd kwijt met het zoeken naar de perfecte pakketten. Door een alles in 1-pakket af te sluiten, ben je met alle drie de services in één keer klaar. Dat gaat dus veel sneller.
  • Doordat providers drie services in één pakket aanbieden, kunnen ze deze alles in 1-pakketen veel voordeliger maken dan als je bij de provider slechts één service zou willen. Vaak geldt immers: hoe meer je koopt, hoe groter de korting. Wil je dus geld besparen, of ben je gewoon zat van onnodig teveel betalen? Dan is het verstandig om een alles in 1-pakket af te sluiten.

Nadelen

  • Minder vrijheid. Als je alle drie de services in één pakket wilt hebben, dan moet je wel precies het goede pakket kunnen vinden. Als je bijvoorbeeld weinig wilt uitgeven aan je vaste telefoon omdat je vrijwel nooit gebeld wordt, maar je wilt wel goed internet en tv, dan is het misschien lastig om een geschikt pakket te vinden. Vaak geldt dan dat je toch moet betalen voor een goede vaste telefoon. Dit komt echter niet vaak voor; de meeste mensen die een alles in 1-pakket willen afsluiten, kunnen al snel een geschikt pakket voor hun woning vinden.
  • Lastig overstappen. Stel dat je niet tevreden bent over één van de drie services uit je alles in 1-pakket. Dan kun je dus niet alleen voor deze service overstappen naar een ander pakket; je moet voor de andere twee services óók overstappen. En dat kan nog weleens onhandig zijn als je wel tevreden bent over deze twee services.